DOBODO to miejsce, w którym historia kultowej kawiarni artystycznej Cafe Bodo, należącej do słynnego Eugeniusza Bodo łączy się z unikalną, nowoczesną, autorską kuchnią, nawiązującą do smaków Warszawy lat 30-tych.
Wyjątkowa lokalizacja DOBODO, znajdującego się przy ulicy Foksal 17, w samym sercu Warszawy oraz eleganckie, stylowe i przytulne wnętrze sprawiają, że restauracja jest idealnym miejscem do organizacji spotkań biznesowych oraz imprez okolicznościowych. Restauracja oferuje sezonowe menu, skomponowane z dań kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, w którym wyróżnikiem jest sezonowość i najwyższa jakość lokalnych produktów, którą szef kuchni stawia na pierwszym miejscu.
Nawiązując do najlepszych tradycji tego miejsca restauracja przedstawia podróż po smakach przedwojennej kuchni polskiej. W nowej odsłonie prezentuje dania i produkty, które gościły na stołach w tamtym czasie.
Kucharze DOBODO zainspirowani niezwykłą atmosferę lat 30-tych z ówczesnej epoki przygotowali sezonową kartą przystawek, dań głównych i deserów. Wprowadzenie do menu stanowi szeroki wybór przystawek, gdzie przewijają się m.in. tradycyjne kołduny czy tzw. przekąski zimne, delikatne podpłomyki w towarzystwie pasztetu jagnięcego i sarniny oraz wyśmienity tatar jagnięcy z przepiórczym jajkiem.
Nie może również zabraknąć znakomitych zup, których katalog otwiera pozycja obowiązkowa każdej przedwojennej restauracji czyli przysmak każdego warszawiaka: flaczki garnuszkowe – czyli te przyrządzone zgodnie z XIX-wieczną recepturą.
Ukoronowaniem karty są dania główne, pośród których wartym uwagi jest udziec z jagnięciny wrzosówki, rasy szczególnie cenione na początku XX w. oraz frykando wołowe z kluskami kładzionymi.
Dla najbardziej wymagających gości kuchnia przygotowała szlachetne ryby: troć w prażynce ryżowej oraz sandacz z jarmużem i kaszą gryczaną.
Na osłodę i wyjątkowe doznania smakowe szef kuchni poleca ciekawe połączenie smaków - blamaż jałowcowy z rabarbarem i lodami imbirowymi.
W nowym menu DOBODO znajdują się również specjały sezonowe nad których wyjątkowym smakiem pieczę sprawuje zespół utalentowanych kucharzy.
W każdym tygodniu kucharze przygotowują 3-daniowy lunch biznesowy.
DOBODO przywraca blask i smaki dawnej Warszawy. To tam odnajdziesz atmosferę i smaki inspirowane kuchnią stolicy lat 30.