UWAGA: OpenCard nie obowiązuje na inne promocje, zestawy lunchowe oraz na wynos.
Wymagana rezerwacja telefoniczna.
|
Opinie OpenCard (7)
SIGN IN TO COMMENT
|
Dziki Ryż łączy w sobie wszystkie najważniejsze azjatyckie smaki i kuchnie. Od lat 50tych kultywuje rodzinną tradycję kulinarną, która przywędrowała z Chin do Polski wraz z założycielem słynnej restauracji Shanghaj na Marszałkowskiej – legendarnym Panem Ou Lu Juanem. Pan Ou rozpoczął w latach 50tych kulinarną tradycję, która obecnie jest kultywowana przez jego wnuka i córkę w restauracjach Dziki Ryż na ulicy Puławskiej 24b , placu Inwalidów 10 w Warszawie.
W przyjemnych, jasnych, gustownie zaprojektowanych wnętrzach, łączących ze sobą elementy azjatyckie i europejskie, każdy miłośnik kuchni Dalekiego Wschodu odnajdzie swoje ulubione smaki, a ten, który jeszcze nie miał okazji spróbowania green curry, pad thai , zupy won ton czy wołowiny sezamowej, po pierwszym kęsie przekona się, że do restauracji Dziki Ryż warto zaglądać i warto wracać.
Do dyspozycji jest kuchnia chińska, indyjska, tajska, są też dania kuchni koreańskiej- kimchi robione na miejscu. Jest oczywiście wino, dopasowane do każdej kuchni i jej wymagań, dobra kawa, mango lassi i atmosfera – podtrzymywana przez dobre, chińskie tradycje rodzinne. Dziki Ryż organizuje też cateringi, przyjęcia, bankiety oraz szkolenia. Kto inny mógłby upiec tak wspaniałe placki naan albo roti? W prawdziwym piecu tandoori, który pokonał długą drogę z Delhi, zanim znalazł się w Dzikim Ryżu.